Kabızlığa İyi Gelen Besinler Nelerdir?

 Kabızlığa İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Kabızlığa iyi gelen besinler ile hayat kalitesini düşüren kabızlığa son verebilirsiniz. Birçok insanın yaşadığı sorunlardan biri olan kabızlık, yaşamı önemli ölçüde etkiler. Özellikle kronik kabızlık, diğer sağlık sorunlarını da beraberinde getirir. Sık sık tuvalete gitmiyor ya da tuvaletinizi yaparken zorluk yaşıyorsanız siz de kabızlık problemi çekiyor olabilirsiniz. Kabızlık, mutlaka giderilmesi gereken bir sağlık sorunudur. Kabızlığın birçok farklı sebebi olabilir. Stresli bir yaşam, yeterince su içmemek, sağlıksız ve düzensiz beslenmek, hareketsizlik, kullanılan ilaçların yan etkileri, tuvalete çıkmayı reddetmek bu sebeplerden bazılarıdır. Kabızlık problemi yaşıyorsanız kronikleşmeden çözüm yollarına başvurmanızda fayda vardır. Günde en az 2 litre su tüketmek oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra her gün yürüyüş yapmak, lifli ve posalı besinleri tüketmek, daha sağlıklı beslenmek, öğün saatlerini düzenlemek, çorba, sulu yemek gibi besinleri daha sık tercih etmek de oldukça önemlidir.

kabizliga iyi gelen besinler

İşte kolayca bulabileceğiniz kabızlığa iyi gelen besinler!

Kayısı

Kabızlığa iyi gelen besinler dendiğinde akla ilk olarak kayısı gelir. İçeriğinde bol miktarda lif bulunduğu için kayısı, kabızlığa iyi gelir. Özellikle ciddi bir kabızlık durumunda aç karnına tüketilmesi önerilir. Bağırsakların çalışmasını destekleyerek kolayca tuvalete çıkılmasını sağlar. Kabızlığı hızlı bir şekilde gidermek için sabah aç karnına birkaç kuru kayısı ve bir bardak su tüketebilirsiniz. Ancak fazla miktarda kayısı tüketmek de ishale neden olabilir. Kabızlığı çözmek için günde bir kere tüketmek yeterlidir.

Erik

Erik, bağırsakları çalıştırarak kabızlığı sona erdirir. Lif içeriği için sindirimi kolaylaştırır ve aynı zamanda bağırsak kurtlarını da temizler. Yeşil ya da kırmızı erik tüketerek kabızlıkla başa çıkabilirsiniz.

Yulaf

Yüksek oranda lif içerdiği için diyetlerde de sıklıkla tercih edilen yulaf, kabızlığa da iyi gelir. Midedeki suyu emdiği için besinlerin bağırsaklardan kolayca geçmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kabızlıkla birlikte oluşan hazımsızlık ve şişkinliğe de iyi gelir. Yulafı su ile pişirdikten sonra armut, kayısı gibi meyvelerle zenginleştirerek tüketebilirsiniz.

Rezene çayı

Birçok faydası bulunan rezene çayı, kabızlık sorunun da çözüme kavuşturur. Şişkinlik, hazımsızlık, regl sancısı, stres gibi sorunlara iyi geldiği de bilinir. Kabızlığı hızlı bir şekilde çözmek için taze rezene tercih etmenizde fayda vardır. Rezene çayını, akşam yemeklerinden sonra bir bardak olmak üzere tüketebilirsiniz.

Beyaz Lahana

Yüksek miktarda lif içeren bir sebze olan beyaz lahana da bağırsak ve mide rahatsızlıkları için son derece etkilidir. Sık sık kabızlık sorunu yaşıyorsanız bol bol lahana tüketmenizde fayda vardır. Kabızlığı hızlı bir şekilde çözmek için lahanayı haşlayarak suyunu tüketebilirsiniz.

İncir

Kayısı gibi incir de kabızlık sorunu için tercih edilen meyvelerden biridir. Hem tazesi hem de kurusu, kabızlığa iyi gelir. Ara öğünlerde 4-5 tane incir tüketerek sindirim sorunlarını giderebilirsiniz.

Zeytinyağı

Ciddi bir kabızlık sorunu yaşıyorsanız bir tatlı kaşığı zeytinyağı içebilirsiniz. Zeytinyağının sağlığa faydası saymakla bitmez. Sindirime ve bağırsaklara da iyi geldiği bilinir. Eğer sık sık kabızlık ile uğraşıyorsanız mutlaka yemeklerinizde ve salatalarınızda zeytinyağı kullanmaya özen gösterin.

Armut

Lif bakımından zengin olan armut da kabızlık ile savaşmak için birebirdir. Armut, özellikle kabuğuyla birlikte tüketildiğinde sindirim sorunlarını çözüme kavuşturur. Her gün 1 tane armut tüketerek sindirim sistemini dengeleyebilir, bağırsakların çalışmasını destekleyebilir bu sayede kabızlık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Pırasa

Lif açısından zengin olan pırasa, aynı zamanda sağlığa son derece faydalı olan sebzeler arasındadır. Akşam yemeği olarak tüketerek kabızlıkla başa çıkabilirsiniz.

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!