Kereviz Sapı Suyu Faydaları Nelerdir?

 Kereviz Sapı Suyu Faydaları Nelerdir?

Kereviz sapı suyu faydaları, sağlıklı yaşam ve diyet dünyasında oldukça popüler hale geldi. Kereviz gibi insan sağlığına son derece yararlı bir sebzeyi farklı yöntemlerle tüketmek oldukça önemli. Kereviz saplarını ayırarak robottan geçirerek elde edeceğiniz smoothie benzeri içecek ile sağlığınız için son derece doğru bir şey yapmış olursunuz.  Vücudu içerden besleyerek birçok hastalığa karşı gelmek mümkündür. Kaç yaşında olursanız olur sağlığınızı önemsemek ve sağlıklı besinleri tüketmek büyük önem taşır. İşte sağlıklı yaşam konusunda ön plana çıkan bu tür uygulamaları da iyi takip etmek ve doğru uygulamak da son derece önemlidir.

kereviz sapi suyu 1

Peki sağlıklı yaşam dendiğinde akla ilk gelenlerden biri olan kereviz sapı suyu faydaları nelerdir?

Sindirim sistemini düzenler.

Kereviz, yüksek miktarda lif içerir. Lif açısından zengin olduğu için sindirim sistemi ve bağırsaklarda da iyileşme sağlar. Mide asidini arttırma özelliğine de sahip olduğundan protein ağırlıklı beslenenler için son derece faydalıdır. Ülser, reflü gibi mide rahatsızlıkları yaşayanlara iyi gelir.

Kolesterolü dengeler.

Kereviz sapı suyu faydaları arasında en bilinenlerden biri, kolesterolü dengelemesidir. Kötü kolesterolü düşürmesiyle bilinen kereviz sapı suyu, kan dolaşımında bulunan LDL seviyesini düşürür. Bu da kalp ve damar sağlığı için oldukça yararlıdır.

İltihaplanmayı önler.

Vücutta oluşan iltihaplanma pek çok hastalığa sebebiyet verebilir. Düzenli olarak kereviz sapı suyu içtiğinizde vücudunuzdaki toksinlerden de arınmış olursunuz. Vücudu yatıştıran, sakinleştiren kereviz sapı suyu ile birçok hastalığın semptomlarını da gidermek mümkündür. Kronikleşmiş eklem ağrıları, gut hastalığı, romotoid artirt gibi hastalıklar için son derece faydalıdır.

Kan basıncını düşürür.

En bilinen faydaları arasında kan basıncını düşürmesi de vardır. Kasları gevşetme özelliği sayesinde kan basıncını düşürür ve aynı zamanda kan damarlarının genişlemesine destek olur.

Karaciğere iyi gelir.

Kereviz sapı suyunun asıl tüketim amacı karaciğeri temizlemektir. Düzenli olarak içilen kereviz sapı suyu, karaciğerde birikmiş yağ miktarının azalmasını sağlar. Böylece karaciğerdeki yağ ve toksinler temizlenir ve karaciğerin işleyişi sağlıklı bir hale gelir.

Bağırsak hareketlerini düzenler.

En sık yaşanan sağlık sorunlarından biri de kabızlıktır. Eğer kronik kabızlık yaşıyorsanız çareyi kereviz sapı suyunda bulabilirsiniz. Kabızlığın yanı sıra diğer bağırsak rahatsızlıklarına da iyi gelir. İshal, şişkinlik, ödem gibi sorunları gidermek için de tüketilebilir. Aynı zamanda müshil ve idrar söktürücü olarak da kullanıldığı bilinmektedir.

Enfeksiyonlarla savaşır.

Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız gereken bu günlerde kereviz sapı suyu içmek son derece doğru olacaktır. Çünkü kereviz sapı suyu, mikrop karşıtıdır. Vücuttaki bakteriyel enfeksiyonlarla mücadele ederek bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda mesane ve böbrek rahatsızlıklarını gidermek için de son derece yararlıdır.

Kansere karşı korur.

Kereviz, güçlü bir antioksidandır. Bu açıdan düzenli tüketim ile birlikte kansere karşı koruma sağlar. İçeriğinde kanser hücrelerini yok ettiği bilinen flavonidler bulunur. Mutasyon geçiren hücrelerin büyümesini ve artmasını engellemek için kereviz sapı suyu tüketilebilir.

Cildi güzelleştirir.

Kereviz sapı suyu faydaları tüm dünyada yankı buldu. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise cildi güzelleştirmesidir. Cildi dışardan beslemek kadar içerden beslemek de oldukça önemlidir. Pahalı cilt bakım ürünleri yerine içerden onarmak çok daha iyi sonuç verebilir. Kereviz sapı suyunun vücuttaki enfeksiyonları ve iltihabı temizlemesi, vücudu toksinlerden arındırması cildin güzelleşmesini sağlar. Ciltte yer alan akne ve sivilceleri yok eder. Mat görünen cildi daha canlı ve parlak bir hale getirir. Sivilce ve güneş lekerinin azalması için de oldukça etkilidir.

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!